овочеве рагу

                                         Овочеве рагу

Овощное рагу с фрикадельками


СКЛАДОВІ:

ФРИКАДЕЛЬКИ:
-фарш яловичий - 500 гр.,
-цибуля ріпчаста - 1 шт.,
-яйцо - 1 шт.,
-паніровочние сухарі - 50 гр.,
-вода - 50 мл.,
-Сіль - 1 - 1,5 ч.л.,
-перець чорний свіжо мелений - за смаком
-борошно - для панірування фрикадельок.
-масло рослинне - для обсмажування фрикадельок

ОВОЧЕВЕ РАГУ:
-цибуля ріпчаста - 1 шт.,
-помідори великі - 2 шт. (Або 1 стакан м'якоті свіжих помідорів),
-морковь велика - 1 шт.,
-перець болгарський (червоний) - 1 шт.,
-Часник - 2 зуб.,
-Сіль - 1-1,5 ч.л.,
-цукор - 1 ч.л.,
-перець чорний мелений - за смаком,
-ромарін сухий - 1 ч.л.,
-базілік сухий - 1 ч.л.,
-шафран - пара пучок,
-вода - 500 мл.
-масло вершкове - 2 ст.л.,
-масло рослинне - 1 ст.л.
-петрушка свіжа - невеликий пучок.

Приготування:

1. Спочатку зробимо фрикадельки.
У блендері дрібно нарізати ріпчасту цибулю, покласти до цибулі фарш, сіль, перець і добре пробити. Додати в фарш воду, перемішати. Додати панірувальні сухарі, перемішати. Розбити туди ж яйце, добре перемішати і вимісити фарш.
З отриманого фаршу наліпити фрикадельки розміром з волоський горіх, обваляти їх у борошні.
Фрикадельки (невеликими партіями) обсмажити в олії до золотистого кольору, викласти на блюдо з паперовою кухонної серветкою, щоб вона ввібрала все зайве масло.

2. Поки смажаться фрикадельки, можна підготувати овочі для рагу (почистити, нарізати)
У сотейнику нагріти вершкове і рослинне масло, спассировать ріпчасту цибулю.
До цибулі додати нарізану моркву і болгарський червоний перець. Обсмажити до м'якості, хвилин п'ять.
Додати м'якоть помідорів (натирати на тертці), гарячу воду (кип'ячену), сіль, цукор, перець чорний, розмарин, базилік, натертий часник, перемішати все, дати закипіти. Спробувати на смак, якщо потрібно - досолити, доперчіть. Сотейник закрити кришкою, і тушкувати рагу на повільному вогні 30 хвилин.

3. Потім, покласти до овочів фрикадельки і тушкувати ще 10 хвилин.
Після того, як уже кухар 10 хвилин фрикадельки, додати заморожений зелений горошок, пару пучок шафрану і тушкуємо ще 10 хвилин.
В кінці додати нарізану петрушку і вимкнути вогонь.
Поки готується рагу, на гарнір можна відварити картоплю.


Смачного!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

брауні