Стаття про кулінарію

                                                                    Кулінарія 



Кулінáрíя — область людської діяльності пов'язана із приготуванням їжі. Складається з техніки приготування, технічного забезпечення та рецептів. Дотримання певних правил із приготування їжі називають технологією. Сукупність найпопулярніших страв народу чи країни називають кухнею, яка відображає основні традиції, культуру та економіку.


Приготування їжі називають кулінарією, а слово «кулінарія» походить від латинського culina — кухня й означає кухонна або кухарська справа

Способи кулінарії поділяються на три основні види:
Варіння — доведення певного продукту до закипання рідини, приготування їжі з великою кількістю рідини, готування їжі на па́рі.
Смаження, або тушкування — приготування їжі за допомогою тепла в олії та інших жирних продуктів.
Випікання — приготування їжі з допомогою духовкипечімікрохвильової печі, у давні часи в жарі, де продукт стає придатним до споживання при високій температурі.

Також їжу поділяють на натуральну їжу, напівфабрикати та фабрикати. Натуральна їжа приготовлена без додавання туди не натуральних продуктів. Напівфабрикати виготовляють на фабриках, де за основу служить натуральна їжа і до неї додають певні ненатуральні хімічні речовини. Фабрикати виготовляють без вмісту натуральної їжі.

Основні типи страв 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

брауні